bldc
Cart 0
plymouth_2_living.jpg

plymouth residence

plymouth poise a Pepper Pike colonial home is reimagined to achieve polish and poise. What began as a modest furnishings update to a daughter’s bedroom, soon budded into a three-year evolution.

 
S75_7953.jpg

Together with the Joneses, Linda first reconfigured the space to the architect’s original intent. Remedying an awkward back entry and misplaced dining area achieved a structurally seamless layout primed and prepped for finishing.

 
S75_7956.jpg
S75_7945.jpg
 

The rearrangement of the dining room had opened up the old space—creating a new living area for the family to gather and reminisce.

 
S75_7882.jpg
plymouth_2_living.jpg
plymouth_2_living.jpg
plymouth_2_detail.jpg
 

The approach was all about marrying modern with the estate’s traditional roots—muted tones providing balance for a bolder chandelier and antique furnishings. Airy light filtering through french doors, illuminating brass finishes and warm wood tones. Creating a space appropriate for modern living—clean, simple, natural, with moments of preserved past.

 
S75_7884.jpg
S75_7929.jpg
S75_7918.jpg
 

Renovation included dining room, living room, family room, office, and back entry to include bath and project room.

 
plymouth_2_office.jpg
plymouth_2_entrance.jpg